Si CV-ul unei recruterite, care mi-a explicat pe 5 pagini ce face ea intr-un astfel de post. Un mic extras, daca nu vreti sa cititi textul direct din CV-ul ei, in poza de mai jos. 🙂
Ce mi s-a parut absolut fascinant e ca a listat aceste “responsibilities” la toate joburile de recruiter pe care le-a avut (oricum, numai asta a facut, toata viata), insa a avut grija sa fie formulate de fiecare data altfel, nu s-a repetat nici macar o singura data !!! A lucrat si in firme de recrutare si in departamentele de HR ale unor mari companii.
Senior recruiter
Responsibilities:
Developing a good understanding of client companies, their industry, what they do and their work culture and environment;
Using social networking to advertise positions, attract candidates and build relationships with candidates and employers;
Headhunting – identifying and approaching suitable candidates;
Receiving and reviewing applications, managing interviews and creating a shortlist of candidates;
Requesting references and checking the suitability of applicants before submitting their details to the client;
Briefing candidates about the responsibilities, salary and benefits of the job in question;
Preparing CVs and correspondence to forward to clients in respect of suitable applicants;
Organizing interviews for candidates as requested by the client;
Advising both clients and candidates on pay rates, training and career development;
Reviewing recruitment policies to ensure effectiveness of selection techniques and recruitment programs.
Sourcing, screening and interviewing suitable candidates through direct mails, referrals, advertisements, job portals, networking;
Screening andshort listing candidates in accordance to the clients’ recruitmentneeds;
Preparing CV and candidate professional summary to forward to clients;
Managing the recruitmentprocess: from candidate screening to final interview, performance feedback, offer negotiation and on-boarding procedures;
Advertising vacancies appropriately by drafting and placing adverts in a wide range of media;
Participating in job fairs and workshops;
Processing all on-boarding documents, pre-employment screening checks and employment contracts;
Acting as a liaison between the candidates and the clients
Brokering high talent profiles
Organizing assessment centers
Coordination and administration of recruiting and selection processes: CV screening, phone interviews, selecting, testing / competence evaluation, providing feedback;
Advertising and promoting job openings;
Drafting monthly recruitment reports;
Generating candidate profiles after interviews;
Si o intrebare legitima: cum veti fi evaluat cand ii veti trimite doamnei CV-ul?
Am avut ocazia sa ma lovesc de o doamna ce lucra intr-o companie din Canada de recrutare! Dupa ce mi-a fost servit intreg repertoriul de informatii referitoare la ceea ce ei cauta mi-a cerut CV-ul! Am avut o reactie de frica si am intrebat-o daca il vrea pe cel prost sau pe cel bun! ( diferenta era prezenta unor studii)! Reactia ei a fost edificatoare! Adica fara cuvinte! Pur si simplu a fost siderata de intrebarea mea! Eu nu cred ca exista cineva pe lumea asta ca din citirea unui document plus o discutie (oricat de lunga ar fi) sa poata cunoaste potentialul catindatului!
La capitolul Education doamna ” recruteriță”, cuvânt nou in limba română, de preferat direct barbarismul “recruiter ” sau consilier de personal, pune Psychology si Law la Spiru Haret și Management la Vaslui.
Cred că e un make-up CV. Spiru e doar o fabrică de diplome. Mai știe cineva cine a fost aromânul Spiru Haret?
Problema uriașă pe care o au cei care recrutează personal e că schingiuiesc candidații cu noțiuni de psihologie străine unui om lucid, cu o minte dinamică, un profesionist. Un bun de nimic e foarte sensibil la psihologie pe când un om inteligent extrage concepte și le manipulează creativ. Ca să trec de cerberii companiilor care nu vor să-și asume responsabilitatea personalului angajat dar care trebuie să trăiască cu ei, am învățat cum gândește un mediocru emoțional și am folosit reverse psychology. E de groază e un infern ce poate fi în mintea acestor emoționali când realitatea vine peste ei repede, dinamic, creativ, cu judecați și critici puternice. Fac pe ei pur și simplu pentru că iau personal sensul cuvintelor. Dacă -i spui că e prost și idiot săracul o ia razna. Când îi întrebi cine se simte lezat nu poate să răspundă pentru că nu știe cine e el. Knothi Seuton nu i-a preocupat.
Cum corporațiile sunt elefanți greu de mișcat au nevoie de mediocrii sensibili buni de manat cu joarda de la spate. Un sef bun e unul cu ” inteligență emoțională”, adică prost, pentru că inteligența nu e emoțională precum nici psihicul nu e logic.
Dar cum majoritatea și-au construit psihicul pe excitații și emoții fără să facă eforturi de sinteză in sens antitetic, ei devin sclavii moderni buni de manipulat psihologic cu morcovi și joarde. De aici rolul angentiilor de HR. Ele trebuie sa evite accesul în companii a unora cu mintea ne-domesticita ce pot deveni pericole pentru manageri. Noroc că în capitalism oamenii inteligenți cu adevărat își pornesc companiile lor. De aici eșecul perfect previzibil al mizeriei numită comunism. Comuniștii priveau omul că pe o vită bună de ghidonat.
În esență vreau sa spun că un grup de oameni inteligenți creează un spatiu ocult populat cu concepte, cu idei în care totul este abstract, unde reflexia emoțională nu există, în care apariția noilor dimensiuni e evidență. Așa se naște progresul pe care masele sunt obligate să-l suporte. Fără capacitatea de a gândi extra- corporal, non- emoțional omul rămâne agățat în regnul animal la cheremul celor evoluați. Asta ar cam fi un șut în cur lui Goleman și toată pleava asta care a umplut librăriile cu cărți de pop- Psychology, un cancer pentru o minte educată cu adevărat. O minte educată nu modifica polaritatea părților din corp (emoții) pentru a înțelege și acționa. Ori agențiile de HR tocmai asta sunt menite să facă, să sorteze ” psychopaths” out. Adică tot ce nu e un ” bun coleg” trebuie eliminat. Aureus medio-recruitas.
WOW, ce tare esti!
Imi place mai ales asta:
”…un grup de oameni inteligenți creează un spatiu ocult populat cu concepte, cu idei în care totul este abstract, unde reflexia emoțională nu există, în care apariția noilor dimensiuni e evidență.”
Scrooge, la ce sunt buni banii fără minte? Să bem, să mâncăm, să fu…gym, …. Adică să animale. Viața are și trebuie să aibă un sens abstract pe care putini îl ating. Cu cat o societate are mai multi oameni avansați cu atât ea, societatea e mai avansată. Nu e cazul României. Pe noi ne copulează toți care au chef. De ce?Pentru că nu avem bărbați și femei zdraveni care să conducă “turma”. Uite ce mizerii ne conduc că să- ți spun cine ești.
S-a rupt prajina, s-a pravalit stacheta si au sarit si arcurile din saltea la comentariile astea.
Suntem atat de dornici in a lovi pe altcineva in cap incat banuiesc ca exista credinta ca acest lucru va propulsa pe agresor in sus.
Modestia, dorinta de ne ajuta unii pe ceilalti si mai ales de a o face dezinteresat, desprins de propria persoana ar ajuta pe toata lumea.
Sunt convins ca aceste calitati exista in toti doar ca suntem atat de agresati de mediul extern incat cateodata, mai des decat ne dorim, rabufnim.
Va rog ajutati-ma sa citesc aici lucruri cat mai pozitive, care sa ma ajute cat mai mult, experienta uriasa a tuturor celor care participa la acest forum m-ar fi de folos cel putin mie dar sunt sigur ca si multor altora.
Va multumesc, Dle Butunoiu si celorlalti cititori!
Mi-a placut foarte mult,cum a raspuns d-nul Butunoiu,persoanei, care i-a ranit orgoliul`Femeie sau ce-oi fi tu`,asta da, exprimare.Va multumim pentru modelul.oferit.Inca o data se dovedeste,ca inteligenta si intelepciunea nu sint in simbioza.
Ai dreptate, imi pare rau ca nu mi-am stapanit nervii si nu am fost atent la ce postez. M-am gandit sa sterg imediat ce am publicat postarea, insa am lasat-o, dintr-un fel de resemnare, probabi. GB
Mi-a placut,foarte mult,cum s-a adresat D-nul Butunoiu,persoanei, care i-a ranit orgoliul ` Femeie, sau ce-oi fi tu….`,asta da, exprimare, uite asa isi arata omul adevarata fata.
Eu nu voi fi evaluata fiindca nu voi trimite niciodata CVul meu unei astfel de recruterite.
CVul coanei Senior whatever e compus din resposabilitati dar jumatate din ele sunt responsabilitatile unor junior recruiters.
In plus, in toata polologhia nu se spune care este specialitatea ei de recrutare, nisa (job marketul) in care actioneaza si nivelul candidatilor (junior sau senior), ce succes are in plasarea lor, cine sunt clientii pentru care plaseaza personal.
N-am timp de pierdut cu astfel de recruiteri de doi bani.
La asta suntem buni – la a arunca cu rahat, la a face public shaming, la a arata cu degetul si la a ne da interesanti si autosuficienti. Domnule Butunoiu, dumneavoastra ati atins perfectiunea. Luminati-ne si pe noi, invatati-ne si pe noi. Ah, sau nu o faceti ca nu e pe bani Sau o faceti subtil, sa se prinda doar cei “inteligenti”. Sunteti un rechin flamand si batran, n-aveti timp de prostii din astea. Stati dumneavoastra pe knowledge si luati-l pe lumea cealalata. Va facem noi statuie, dupa ce nu mai sunteti si vom plange acolo ca a murit perfectiunea recrutarii odata cu dumneavoastra. Greu cu bunatatea, zilele astea.
Femeie, sau ce oi fi tu… Am scris mii de articole, comentarii si alte texte cu lucruri pe care e bine sa le stiti, nimeni din HR sau din firmele de recrutare din Romania nu a scris atatea. Daca te-ai fi dus sa le afli de la un training, ti-ai fi lasat acolo jumatate din salariu. Si ai fi si plecat cu convinferea ca e obligatoriu sa-ti pui core competencies si achievements in CV. Daca nu esti in stare sa-ti extragi de aici informatiile folositoare, nu ma invinui pe mine si nu aduce ca pretext felul in care sunt scrise. Si v-am spus adevarul de fiecare data, asa cum e el, uneori infricosator pentru unii. Nu a mai facu nimeni asta. Du-te si citeste textele inspirationale daca nu-ti place ambalajul in care sunt puse ideile mele, pe care vi le trimit pe gratis. E plin Internetul cu texte de acel fel, care va mangaie orgoliul. “Stati dumnevoastra pe knowledge si luati-l pe lumea cealalta.” Dcaa nu-l poti extrage singur/a, roaga pe altcineva sa-ti explice, nu ma pune pe mine sa fac lectii ca la prosti. Le scriu si eu cum imi vine, insa ideile si informatiile sunt acolo, in articole, nu se schimba in functie de cum imi formulez eu articolele. GB
Conteaza ce sunt? Sunt gender fluid. Sau voiati sa va aratati superioritatea de mascul? Aroganta va depaseste cu mult skillurile. Sigur, stati prost cu timpul, dar si cu bunul simti. Nu, domnule Butunoiu, nu va coborati la nivelul prostilor, stati acolo singur pe piedestal. Nu faceti o diferenta in bine, ca doar nu sunteti ONG, dupa cum spuneam, sunteti un rechin flamand. Eu nu m as angajat in compania care va da dumneavoastra, pe mana, un proiect de recrutare – spune multe despre ce fel de companie este. Ah, si sa stiti ca nu mai e angajatorul la putere, e o strada cu doua sensuri. Nu trebuie sa ma placa doar compania, trebuie sa o plac si eu pe ea. Bine ca mergeti la biserica, va ajuta! Se simte o diferenta! Doamne ajuta! Hai si cu cealalalt obraz.
Mai MDA multe frustrari ai adunat. Nici o policlinica intreaga (cu cabinete de pshihologie, psihanaliza si chiar psihiatrie) nu le rezolva.
Mie, personal, desi nu m-a favorizat/ajutat vreodata in vreun fel, Butunoiu imi place. Are acea dureroasa sinceritate pe care n-o gasesti pe la colegii tai de serviciu (stii tu, aia care te gratuleaza fe față si-ti infig cutitul pana la plasele, daca au ocazia- chiar gratuit- doar sa se simta superiori).
Exista doua feluri de candidati (dupa mine)- cei care, negasindu-si locul (ghici de ce) dau cu pietre in cei ce le spun pe fată:.”bai, esti nepregatit”, si cei care invata ceva si se pregatesc…
Restul nu exista (categoria care nu se implica face parte din oricare dintre cele 2 de mai sus).
Pana la urma, GB isi spune pasurile, isi arata pretentiile (daca vei vrea vreodata sa te “vaneze”, desi, la ce tupeu nejustificat ai, ma indoiesc ca te va vrea cineva) si transmite, subliminal (pt cei ce vor sa inteleaga) ca lumea e in schimbare si- daca nu te adaptezi…ramai sa faci “cover letter” pt gogoseria din colt (sau shaormerie)
Asta-i treaba. Ma mir ca mai are Butunoiu timp si rabdare sa raspunda unora ca tine.
Eu am (pentru ca e duminica si pentru ca jacuzzi-ul merge si daca nu-l supraveghez ).
Gabriel, nu ne tragem de sireturi si nu ne punem diagnostic pe internet, ok? Sunt deschis catre orice feedback, atata timp cat e constructiv. Daca tie iti place cu biciul, problema ta. Ceea ce voiam sa subliniez e ca George Butunoiu are o experienta enorma, un succes pe masura si in consecinta, pentru ca are blog cumva, s-a erijat si in mentor deci, are niste responsabilitati. Daca le doreste, bine, daca nu, nu. E decizia dumnealui. Tu in schimb esti nesimtit fara sa fii si inteligent deci, arognta si parerile tale nu sunt de interes, pentru mine cel putin. Esti nimeni.
Bucura-te de jacuzzi si vezi-ti de viata. Nu te mai da avocat, ca nu esti, se vede dupa cum construiesti propozitiile. Liceul terminat, zic? Sau profesionala?
Cică, “bunătate”… Autorul împărtășește din experienta lui profesionala și subliniază greșelile profesionale făcute de cei cu care interacționează și tu vorbești de public shaming și bunătate. Ai greșit forumul, aici nu e vorba de drepturile muncitorilor, discriminare sau mai știu eu ce ci strict de abilități în cariera. Mai e de mirare ca atâția regreta regimul trecut, în care erai tratat ca un copil al statului? Ți se dadea de munca nu ca unui angajat, ci ca unui elev, ți se dădea hrana (când voia tătucul), acoperiș deasupra capului, totul dacă te purtai ca un copil cuminte și silitor. Infantilizare totala.
Pe mine ma ajuta foarte mult cand omul isi expune cu atata claritate limitele. Pentru mine acestea sunt CV-uri foarte bune, am si scris un articol exact cu acest titlu. GB
Orice CV care are mai mult de 3 pagini nu este citit sau luat in considerare.
In plus, in Romania, poti sa fii un geniu cu un CV super profesionist, dar daca nu ai relatii, mori de foame…
Sa inteleg ca subiectul din postarea anterioara va putea solicita serviciile pentru a-si realiza CV-ul? Nu mi-o luati in nume de rau, dar recrutorii sunt consilieri, care nu isi pun pielea la bataie, asa cum ar trebui sa o faca un director, de exemplu ( deloc intamplatoare legatura ).
…Ceea ce mi-aduce aminte că acum vreo 4 ani am trimis un cv sintetic (de genul date – job title – firmă), ocupa o singură pagină, iar doamna recrutoare m-a chemat la interviu să-mi spună că nu așa se face un cv, trebuie să detaliez responsabilitățile. Joburi altminteri banale, n-ai ce spune despre ele mai mult decât știe toată lumea.
Da, si daca mi l-ai fi trimis mie cu toate informatiile redundante, l-as fi sters, sau, in cel mai bun caz, daca totusi as fi ajuns sa vorbesc cu tine, te-as fi intrebat de ce ai facut asta. Asa ca, in recrutare, e dupa cum iti este norocul, problema e ca nu stii dinainte peste cine dai… 🙁 GB
Da, asa este. Insa tocmai de aceea ma angajeaza oamenii aceia, ca sa nu ajunga pana la ei candidati care ar avea sanse sa obtina jobul, insa care nu ar trebui sa fie acolo. GB
Din pacate, domnule B. nu lasati sa ajunga la client nici oameni dedicati, cu multa experienta in domeniul lor de activitate, doar pentru ca ‘nu au lucrat in industrie’ sau nu au stampila pusa pe frunte ca a lucrat in firma X sau Y… Cu tot respectul, insa cu o astfel de strategie puteti pierde talente si puteti promova oameni mediocri care au avut doar sansa sa intre la un moment dat intr-o firma ‘mare’ sau sa lucreze in industrie, oameni care ajung sa fie propulsati la un moment dat doar de pozitiile pe care le-au ocupat… Cred ca marea arta a unui recrutor bun este aceea de a vedea dincolo de ‘pozitii’ si, in acelasi timp, de a reusi ‘vanzarea’ unui candidat cu potential catre un client care isi doreste musai candidati doar din industrie sau doar care au lucrat la firma X sau Y. Adevarul este ca e mult mai mult de munca asa, fiind cinstit cu tine si cu candidatii, decat sa accepti simplu ce vrea domnul client, sa-i dai ce vrea si sa incasezi factura. Rezultatul: mediocritatea ocupand functii pompoase, dl B. incheind proiectul, candidati buni dati la o parte si clienti care nu au cum sa iasa vreodata din tiparul etichetei puse dinainte…
Nu sunt ONG, dupa cum am spus! Imi asum ca trec pe langa candidati care poate ar fi fost mai buni decat cei pe care i-am recomandat eu, insa, dincolo de o anumita limita, perfectionismul ma face sa pierd bani. GB
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duration
Description
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Comentarii (40)
cu toti procurorii repetenti pe banda rulanta, de pe cocioc! Celor carora le fac reclama de pe retea publica. 🙂 In mod express!
tontule, te poate da in judecata! asa cum o vor face si altii!
Am avut ocazia sa ma lovesc de o doamna ce lucra intr-o companie din Canada de recrutare! Dupa ce mi-a fost servit intreg repertoriul de informatii referitoare la ceea ce ei cauta mi-a cerut CV-ul! Am avut o reactie de frica si am intrebat-o daca il vrea pe cel prost sau pe cel bun! ( diferenta era prezenta unor studii)! Reactia ei a fost edificatoare! Adica fara cuvinte! Pur si simplu a fost siderata de intrebarea mea! Eu nu cred ca exista cineva pe lumea asta ca din citirea unui document plus o discutie (oricat de lunga ar fi) sa poata cunoaste potentialul catindatului!
La capitolul Education doamna ” recruteriță”, cuvânt nou in limba română, de preferat direct barbarismul “recruiter ” sau consilier de personal, pune Psychology si Law la Spiru Haret și Management la Vaslui.
Cred că e un make-up CV. Spiru e doar o fabrică de diplome. Mai știe cineva cine a fost aromânul Spiru Haret?
Problema uriașă pe care o au cei care recrutează personal e că schingiuiesc candidații cu noțiuni de psihologie străine unui om lucid, cu o minte dinamică, un profesionist. Un bun de nimic e foarte sensibil la psihologie pe când un om inteligent extrage concepte și le manipulează creativ. Ca să trec de cerberii companiilor care nu vor să-și asume responsabilitatea personalului angajat dar care trebuie să trăiască cu ei, am învățat cum gândește un mediocru emoțional și am folosit reverse psychology. E de groază e un infern ce poate fi în mintea acestor emoționali când realitatea vine peste ei repede, dinamic, creativ, cu judecați și critici puternice. Fac pe ei pur și simplu pentru că iau personal sensul cuvintelor. Dacă -i spui că e prost și idiot săracul o ia razna. Când îi întrebi cine se simte lezat nu poate să răspundă pentru că nu știe cine e el. Knothi Seuton nu i-a preocupat.
Cum corporațiile sunt elefanți greu de mișcat au nevoie de mediocrii sensibili buni de manat cu joarda de la spate. Un sef bun e unul cu ” inteligență emoțională”, adică prost, pentru că inteligența nu e emoțională precum nici psihicul nu e logic.
Dar cum majoritatea și-au construit psihicul pe excitații și emoții fără să facă eforturi de sinteză in sens antitetic, ei devin sclavii moderni buni de manipulat psihologic cu morcovi și joarde. De aici rolul angentiilor de HR. Ele trebuie sa evite accesul în companii a unora cu mintea ne-domesticita ce pot deveni pericole pentru manageri. Noroc că în capitalism oamenii inteligenți cu adevărat își pornesc companiile lor. De aici eșecul perfect previzibil al mizeriei numită comunism. Comuniștii priveau omul că pe o vită bună de ghidonat.
În esență vreau sa spun că un grup de oameni inteligenți creează un spatiu ocult populat cu concepte, cu idei în care totul este abstract, unde reflexia emoțională nu există, în care apariția noilor dimensiuni e evidență. Așa se naște progresul pe care masele sunt obligate să-l suporte. Fără capacitatea de a gândi extra- corporal, non- emoțional omul rămâne agățat în regnul animal la cheremul celor evoluați. Asta ar cam fi un șut în cur lui Goleman și toată pleava asta care a umplut librăriile cu cărți de pop- Psychology, un cancer pentru o minte educată cu adevărat. O minte educată nu modifica polaritatea părților din corp (emoții) pentru a înțelege și acționa. Ori agențiile de HR tocmai asta sunt menite să facă, să sorteze ” psychopaths” out. Adică tot ce nu e un ” bun coleg” trebuie eliminat. Aureus medio-recruitas.
WOW, ce tare esti!
Imi place mai ales asta:
”…un grup de oameni inteligenți creează un spatiu ocult populat cu concepte, cu idei în care totul este abstract, unde reflexia emoțională nu există, în care apariția noilor dimensiuni e evidență.”
Incredibil cat de mult timp au unii…
Get a life! Make some money! More money! A huge pile of money!!
Life is money!
Scrooge, la ce sunt buni banii fără minte? Să bem, să mâncăm, să fu…gym, …. Adică să animale. Viața are și trebuie să aibă un sens abstract pe care putini îl ating. Cu cat o societate are mai multi oameni avansați cu atât ea, societatea e mai avansată. Nu e cazul României. Pe noi ne copulează toți care au chef. De ce?Pentru că nu avem bărbați și femei zdraveni care să conducă “turma”. Uite ce mizerii ne conduc că să- ți spun cine ești.
S-a rupt prajina, s-a pravalit stacheta si au sarit si arcurile din saltea la comentariile astea.
Suntem atat de dornici in a lovi pe altcineva in cap incat banuiesc ca exista credinta ca acest lucru va propulsa pe agresor in sus.
Modestia, dorinta de ne ajuta unii pe ceilalti si mai ales de a o face dezinteresat, desprins de propria persoana ar ajuta pe toata lumea.
Sunt convins ca aceste calitati exista in toti doar ca suntem atat de agresati de mediul extern incat cateodata, mai des decat ne dorim, rabufnim.
Va rog ajutati-ma sa citesc aici lucruri cat mai pozitive, care sa ma ajute cat mai mult, experienta uriasa a tuturor celor care participa la acest forum m-ar fi de folos cel putin mie dar sunt sigur ca si multor altora.
Va multumesc, Dle Butunoiu si celorlalti cititori!
Mi-a placut foarte mult,cum a raspuns d-nul Butunoiu,persoanei, care i-a ranit orgoliul`Femeie sau ce-oi fi tu`,asta da, exprimare.Va multumim pentru modelul.oferit.Inca o data se dovedeste,ca inteligenta si intelepciunea nu sint in simbioza.
Ai dreptate, imi pare rau ca nu mi-am stapanit nervii si nu am fost atent la ce postez. M-am gandit sa sterg imediat ce am publicat postarea, insa am lasat-o, dintr-un fel de resemnare, probabi. GB
Mi-a placut,foarte mult,cum s-a adresat D-nul Butunoiu,persoanei, care i-a ranit orgoliul ` Femeie, sau ce-oi fi tu….`,asta da, exprimare, uite asa isi arata omul adevarata fata.
Eu nu voi fi evaluata fiindca nu voi trimite niciodata CVul meu unei astfel de recruterite.
CVul coanei Senior whatever e compus din resposabilitati dar jumatate din ele sunt responsabilitatile unor junior recruiters.
In plus, in toata polologhia nu se spune care este specialitatea ei de recrutare, nisa (job marketul) in care actioneaza si nivelul candidatilor (junior sau senior), ce succes are in plasarea lor, cine sunt clientii pentru care plaseaza personal.
N-am timp de pierdut cu astfel de recruiteri de doi bani.
Daca scrie prea mult, nu e bine. Daca scrie prea putin, nici atat !
Zicea cineva mai devreme… e ori o chestiune de ‘recomandare’ sau noroc chior.
Da, asta am zis si eu, in fond. Nu stii la ce senior recruiter ajunge CV-ul si cum ti-l evalueaza… GB
Majoritatea CV-urilor care ajung la dvs. sunt prost scrise? Oricum, și dacă e asa, dați-ne și exemple pozitive mai multe.
La asta suntem buni – la a arunca cu rahat, la a face public shaming, la a arata cu degetul si la a ne da interesanti si autosuficienti. Domnule Butunoiu, dumneavoastra ati atins perfectiunea. Luminati-ne si pe noi, invatati-ne si pe noi. Ah, sau nu o faceti ca nu e pe bani Sau o faceti subtil, sa se prinda doar cei “inteligenti”. Sunteti un rechin flamand si batran, n-aveti timp de prostii din astea. Stati dumneavoastra pe knowledge si luati-l pe lumea cealalata. Va facem noi statuie, dupa ce nu mai sunteti si vom plange acolo ca a murit perfectiunea recrutarii odata cu dumneavoastra. Greu cu bunatatea, zilele astea.
Femeie, sau ce oi fi tu… Am scris mii de articole, comentarii si alte texte cu lucruri pe care e bine sa le stiti, nimeni din HR sau din firmele de recrutare din Romania nu a scris atatea. Daca te-ai fi dus sa le afli de la un training, ti-ai fi lasat acolo jumatate din salariu. Si ai fi si plecat cu convinferea ca e obligatoriu sa-ti pui core competencies si achievements in CV. Daca nu esti in stare sa-ti extragi de aici informatiile folositoare, nu ma invinui pe mine si nu aduce ca pretext felul in care sunt scrise. Si v-am spus adevarul de fiecare data, asa cum e el, uneori infricosator pentru unii. Nu a mai facu nimeni asta. Du-te si citeste textele inspirationale daca nu-ti place ambalajul in care sunt puse ideile mele, pe care vi le trimit pe gratis. E plin Internetul cu texte de acel fel, care va mangaie orgoliul. “Stati dumnevoastra pe knowledge si luati-l pe lumea cealalta.” Dcaa nu-l poti extrage singur/a, roaga pe altcineva sa-ti explice, nu ma pune pe mine sa fac lectii ca la prosti. Le scriu si eu cum imi vine, insa ideile si informatiile sunt acolo, in articole, nu se schimba in functie de cum imi formulez eu articolele. GB
Conteaza ce sunt? Sunt gender fluid. Sau voiati sa va aratati superioritatea de mascul? Aroganta va depaseste cu mult skillurile. Sigur, stati prost cu timpul, dar si cu bunul simti. Nu, domnule Butunoiu, nu va coborati la nivelul prostilor, stati acolo singur pe piedestal. Nu faceti o diferenta in bine, ca doar nu sunteti ONG, dupa cum spuneam, sunteti un rechin flamand. Eu nu m as angajat in compania care va da dumneavoastra, pe mana, un proiect de recrutare – spune multe despre ce fel de companie este. Ah, si sa stiti ca nu mai e angajatorul la putere, e o strada cu doua sensuri. Nu trebuie sa ma placa doar compania, trebuie sa o plac si eu pe ea. Bine ca mergeti la biserica, va ajuta! Se simte o diferenta! Doamne ajuta! Hai si cu cealalalt obraz.
Mai MDA multe frustrari ai adunat. Nici o policlinica intreaga (cu cabinete de pshihologie, psihanaliza si chiar psihiatrie) nu le rezolva.
Mie, personal, desi nu m-a favorizat/ajutat vreodata in vreun fel, Butunoiu imi place. Are acea dureroasa sinceritate pe care n-o gasesti pe la colegii tai de serviciu (stii tu, aia care te gratuleaza fe față si-ti infig cutitul pana la plasele, daca au ocazia- chiar gratuit- doar sa se simta superiori).
Exista doua feluri de candidati (dupa mine)- cei care, negasindu-si locul (ghici de ce) dau cu pietre in cei ce le spun pe fată:.”bai, esti nepregatit”, si cei care invata ceva si se pregatesc…
Restul nu exista (categoria care nu se implica face parte din oricare dintre cele 2 de mai sus).
Pana la urma, GB isi spune pasurile, isi arata pretentiile (daca vei vrea vreodata sa te “vaneze”, desi, la ce tupeu nejustificat ai, ma indoiesc ca te va vrea cineva) si transmite, subliminal (pt cei ce vor sa inteleaga) ca lumea e in schimbare si- daca nu te adaptezi…ramai sa faci “cover letter” pt gogoseria din colt (sau shaormerie)
Asta-i treaba. Ma mir ca mai are Butunoiu timp si rabdare sa raspunda unora ca tine.
Eu am (pentru ca e duminica si pentru ca jacuzzi-ul merge si daca nu-l supraveghez ).
Citesteti CV-ul si numai dupa aceasta poti sa faci un comentariu … Este greu cu facultatea dar si cu limba romana …
Gabriel, nu ne tragem de sireturi si nu ne punem diagnostic pe internet, ok? Sunt deschis catre orice feedback, atata timp cat e constructiv. Daca tie iti place cu biciul, problema ta. Ceea ce voiam sa subliniez e ca George Butunoiu are o experienta enorma, un succes pe masura si in consecinta, pentru ca are blog cumva, s-a erijat si in mentor deci, are niste responsabilitati. Daca le doreste, bine, daca nu, nu. E decizia dumnealui. Tu in schimb esti nesimtit fara sa fii si inteligent deci, arognta si parerile tale nu sunt de interes, pentru mine cel putin. Esti nimeni.
Bucura-te de jacuzzi si vezi-ti de viata. Nu te mai da avocat, ca nu esti, se vede dupa cum construiesti propozitiile. Liceul terminat, zic? Sau profesionala?
Cică, “bunătate”… Autorul împărtășește din experienta lui profesionala și subliniază greșelile profesionale făcute de cei cu care interacționează și tu vorbești de public shaming și bunătate. Ai greșit forumul, aici nu e vorba de drepturile muncitorilor, discriminare sau mai știu eu ce ci strict de abilități în cariera. Mai e de mirare ca atâția regreta regimul trecut, în care erai tratat ca un copil al statului? Ți se dadea de munca nu ca unui angajat, ci ca unui elev, ți se dădea hrana (când voia tătucul), acoperiș deasupra capului, totul dacă te purtai ca un copil cuminte și silitor. Infantilizare totala.
N-ai murit de foame, inca, observ.
Pe mine ma ajuta foarte mult cand omul isi expune cu atata claritate limitele. Pentru mine acestea sunt CV-uri foarte bune, am si scris un articol exact cu acest titlu. GB
Orice CV care are mai mult de 3 pagini nu este citit sau luat in considerare.
In plus, in Romania, poti sa fii un geniu cu un CV super profesionist, dar daca nu ai relatii, mori de foame…
Pe naiba. Bull shit total. Eu nu am relații și, fără a fi geniu, sunt departe de a muri de foame.
Sa inteleg ca subiectul din postarea anterioara va putea solicita serviciile pentru a-si realiza CV-ul? Nu mi-o luati in nume de rau, dar recrutorii sunt consilieri, care nu isi pun pielea la bataie, asa cum ar trebui sa o faca un director, de exemplu ( deloc intamplatoare legatura ).
…Ceea ce mi-aduce aminte că acum vreo 4 ani am trimis un cv sintetic (de genul date – job title – firmă), ocupa o singură pagină, iar doamna recrutoare m-a chemat la interviu să-mi spună că nu așa se face un cv, trebuie să detaliez responsabilitățile. Joburi altminteri banale, n-ai ce spune despre ele mai mult decât știe toată lumea.
Da, si daca mi l-ai fi trimis mie cu toate informatiile redundante, l-as fi sters, sau, in cel mai bun caz, daca totusi as fi ajuns sa vorbesc cu tine, te-as fi intrebat de ce ai facut asta. Asa ca, in recrutare, e dupa cum iti este norocul, problema e ca nu stii dinainte peste cine dai… 🙁 GB
Prea dam delete si tratam subiectiv.
Wow ! perfect ! E şi păcat să angajezi un aşa om. #hehe
E simplu, a copiat fișa postului. E plin de elefanți de genul in piata.
Da, asa este! 🙂
GB
Iti poti inchipui daca schimba rolul pentru 2-3 ani la 1-2 firme ce roman poate iesi?
Daca ar primi madam 30 CV ca ale ei se lasa de meseria asta..
Dl. Butunoiu, cu tot respectul (va urmaresc blogul cu drag de 3 ani), nimic nu va convine :))
Da, asa este. Insa tocmai de aceea ma angajeaza oamenii aceia, ca sa nu ajunga pana la ei candidati care ar avea sanse sa obtina jobul, insa care nu ar trebui sa fie acolo. GB
Din pacate, domnule B. nu lasati sa ajunga la client nici oameni dedicati, cu multa experienta in domeniul lor de activitate, doar pentru ca ‘nu au lucrat in industrie’ sau nu au stampila pusa pe frunte ca a lucrat in firma X sau Y… Cu tot respectul, insa cu o astfel de strategie puteti pierde talente si puteti promova oameni mediocri care au avut doar sansa sa intre la un moment dat intr-o firma ‘mare’ sau sa lucreze in industrie, oameni care ajung sa fie propulsati la un moment dat doar de pozitiile pe care le-au ocupat… Cred ca marea arta a unui recrutor bun este aceea de a vedea dincolo de ‘pozitii’ si, in acelasi timp, de a reusi ‘vanzarea’ unui candidat cu potential catre un client care isi doreste musai candidati doar din industrie sau doar care au lucrat la firma X sau Y. Adevarul este ca e mult mai mult de munca asa, fiind cinstit cu tine si cu candidatii, decat sa accepti simplu ce vrea domnul client, sa-i dai ce vrea si sa incasezi factura. Rezultatul: mediocritatea ocupand functii pompoase, dl B. incheind proiectul, candidati buni dati la o parte si clienti care nu au cum sa iasa vreodata din tiparul etichetei puse dinainte…
Nu sunt ONG, dupa cum am spus! Imi asum ca trec pe langa candidati care poate ar fi fost mai buni decat cei pe care i-am recomandat eu, insa, dincolo de o anumita limita, perfectionismul ma face sa pierd bani. GB
A uitat sa foloseasca a 24a data “ing”-ul :)))
Why “coordinated” ?:)))